Gazonaanleg en -onderhoud

Het gras bij de buren is altijd groener, behalve als je de hovenier van Arjen Witteveen Groenvoorziening zijn werk laat doen!

Soms is een gazon te slecht om te herstellen en moet het vervangen worden. Wij kijken eerst altijd naar de oorzaak van de verslechtering en aan de hand daarvan kijken we naar een betere oplossing. Wij kunnen met nieuwe grasmatten snel u oude gazon vervangen, maar ook opnieuw inzaaien behoort tot de mogelijkheden.Met de juiste machine keuze kunnen wij gemakkelijk het ouwe gazon verwijderen en afvoeren.


Daarna word er grondverbetering uitgevoerd door het bijv. te bemesten en door te frezen. Vervolgens wordt de grond aangerold om weer een stevige laag te krijgen en daarna word er ingezaaid of er worden graszoden gelegd.

Gazononderhoud

Afgezien van maaien en water geven, is regelmatig onderhoud nodig om een gazon gezond te houden en het risico van ernstige ziekten of plagen te verkleinen. Wij verbeteren de bodemstructuur door bemesting en grondbewerking.

Wij leveren alleen écht vakwerk op het gebied van gazononderhoud

Wij beschikken over maaimachines in diverse maten voor het maaien van het gazon. Ook het afsnijden van de kanten is bij ons in goede handen. Het is mogelijk om een onderhoudscontract per seizoen af te sluiten voor het gazon. Een mooi gazon heeft onderhoud nodig, het is belangrijk om uw gazon elk voorjaar te verticuteren. Door het verticuteren worden mos en dode grassen verwijderd zodat er verjonging van het gras ontstaat. Dit komt doordat de grond meer lucht en licht krijgt. Als er veel mos uit het gazon is gehaald, is het verstandig om de graszode door te zaaien. Na het verticuteren wordt het gras bemest met speciale herstelbemesting zodat u snel weer van u gazon kunt genieten.

Vrijblijvend offerte of prijsopgaaf opvragen?


Wilt u een offerte of prijsopgaaf van ons ontvangen? Graag maken we een inventarisatie van uw wensen waarna we u een prijsopgaaf doen toekomen.